Straalverbinding

U wilt uw netwerk draadloos uitbreiden?
2 gebouwen met elkaar verbinden?

Dan is straalverbinding uw oplossing!

Point-to-point

Straalverbinding is een radioverbinding tussen twee antennes die data overdragen naar elkaar. Deze dataverbinding is perfect voor het draadloos uitbreiden van uw internetverbinding en dus ook uw camerasysteem.

Straalverbinding kan ook gebruikt worden voor tijdelijke installaties voor bv: werfbeveiliging, camerabewaking om evenementen of andere. Dit heeft als voordeel dat straalverbinding een goedkoper alternatief is voor tijdelijk netwerktoegang.

Met een point-to-point of straalverbinding kunt u eenvoudig afstanden tot een paar kilometer overbruggen zonder in te leveren op de snelheid van uw netwerkverbinding. De straalverbinding is beperkt tot een afstand van 75 kilometer, dit komt door de kromming van het aardoppervlak.

Om de betrouwbaarheid van een straalverbinding te garanderen wordt voor de installatie een zogenaamde line of sight meting verricht, waarbij gekeken wordt of er zich geen obstakels tussen de twee locaties bevinden. Daarnaast wordt gekeken naar de meest geschikte frequentieband als ook de maximum haalbare snelheid.

point_to_point

Point-to-multipoint

Point-to-multipoint wordt vaak toegepast om een groot gebied te verzien van internetverbinding, want tegenwoordig is Internet niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, daarom investeren veel campings en hotels in deze oplossing.

Bij veel campings is het draadloos bereik van het WIFI signaal ontoereikend en geeft storingen waardoor de eigenaar veel klachten krijgt. Het is daarom ook heel belangrijk om de omgeving eerst te laten onderzoeken waar zich eventueel de zwakke plekken bevinden en waar je het beste een of meerder acces points kunt plaatsen.

point_to_multipoint

Wifi oplossingen

Securios staat ook in voor een perfect functionerend wifi netwerk. De belangrijkste vereiste voor een wifi netwerk is een goede dekking, waardoor alle gebruikers met hun smartphones, laptops of tablet gegarandeerd een perfecte verbinding hebben. Om een optimale dekking te kunnen garanderen investeert Securios veel tijd in het ontwerp van het netwerk, bovendien garandeert de door ons gebruikte hardware de best mogelijke dekking.

Voor het aanleggen van een WIFI (draadloos) netwerk komt meer kijken dan alleen een draadloze modem plaatsen. Er zijn veel apparaten die op de zelfde golflengte werken waardoor het WIFI signaal verstoord wordt. wanneer er veel apparaten op de zelfde golflengte zitten lijkt het alsof je 100% bereik hebt terwijl het in werkelijkheid en storend signaal is van een ander apparaat.

wifi